Gregory Porter: "de boodschap is belangrijk"

Gregory Porter:
    “If the bridges fall down Don’t lose your head of steam Don’t lose your head of dreams” (Don't lose your steam - Gregory Porter)

  Gisteren zag ik op tv een interview met jazz-zanger Gregory Porter. Nou ben ik al jaren fan van deze fantastische zanger. Wat een artiest, wat een stem, wat een charisma! De komende dagen staat hij in een strakuitverkocht Carré. En moet je raden wie tickets heeft.....inderdaad, ik. Woensdag kan voor mij niet snel genoeg komen.   [caption id="attachment_781" align="aligncenter" width="3024"]Gregory Porter signeert album Gregory Porter signeert album[/caption]   Tijdens het interview zei Gregory Porter iets interessants wat ook te maken heeft met presenteren. Hij zei: "Dat vind ik het belangrijkst: de boodschap. Je kunt een heleboel nootjes zingen....dat is belangrijk, maar wat zegt je om het hart van je publiek te raken?" Wat zeg jij om het hart van je publiek te raken? Misschien denk je bij jezelf: "ja maar mijn presentaties gaan over cijfertjes en statistieken, daar heeft het hart niets mee te maken". Toch is het zo dat je wil dat je toehoorders iets doen met jouw boodschap. En daarvoor zullen ze niet alleen rationeel gemotiveerd moeten worden, daar komt ook emotie bij kijken. Als je het publiek ook emotioneel kunt raken, zullen ze eerder geneigd zijn daadwerkelijk iets te gaan doen met jouw boodschap. En dat is toch wat je wilt? Hoe doe je dat? Door net als een goede zanger de juiste noot te raken. Zorgt jouw presentatie ervoor dat ze effciënter kunnen werken? Dan kan je benadrukken dat ze minder hoeven over te werken en daardoor meer tijd met hun gezin kunnen besteden. Ga dus na wie je publiek is en hoe zij persoonlijk betrokken zijn bij de informatie die jij gaat delen.  

 

Wil jij leren hoe je interactie en verbinding maakt met je publiek? Wil je kernachtig, beeldend en ontspannen presenteren? Laat je inspireren tijdens de Training Presenteren als een BINK  

  Tijdens deze training ga je aan de slag met de BINK-methode voor krachtig presenteren.   BINK staat voor:   -> Beeldend spreken-> Interactief spreken-> Natuurlijk spreken-> Kernachtig spreken   Klik op de link voor info en de eerstvolgende data. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen