Wat maakt jou indrukwekkend?

Wat maakt jou indrukwekkend?

 

Ik loop door de dichtbegroeide jungle van Zuid-Borneo op zoek naar orang-utans. De zweetdruppels rollen over mijn hoofd, het is zo warm en vochtig. Ik vraag me af of het allemaal wel de moeite waard is. Na een lange tocht zie ik opeens om mij heen de bossen heen en weer gaan. "Dat zijn de orang-utans!", zegt de ranger opgewonden. Mijn hart gaat sneller kloppen en alle ongemakken van de tocht ben ik in een adem vergeten.

 

"There comes Tom!", roept de ranger. Uit de bossen komt een indrukwekkende verschijning mijn kant op. Tom is de koning van de jungle. Langzaam draait hij zich om en kijkt me aan. Ik merk dat ik mijn adem inhoud, wat een indrukwekkend beest. Ik ben met niets anders meer bezig in mijn hoofd, hij heeft mijn volledige aandacht.    's Avonds lig ik in mijn bed en voel me dankbaar dat ik dit heb ervaren. Ik kom tot de conclusie dat Tom weinig hoeft de doen om indrukwekkend te zijn. Alleen zijn aanwezigheid is al genoeg. Geen kunstjes, geen show, gewoon Tom. Eigenlijk geldt dit ook voor ons. Vaak denken wij tijdens het presenteren dat we anders moeten zijn. Dat we overdreven druk moeten doen, of de grapjas moeten uithangen. Want anders zou je het publiek wel eens kwijt kunnen raken. Natuurlijk, een goede, grondige voorbereiding is onmisbaar. Maar als je eenmaal op dat podium staat, komen de mensen voor jou. Ze willen weten wat jij te vertellen hebt. Als het je lukt om er gewoon te zijn en te vertrouwen op jezelf, zal je gaan spreken vanuit echtheid. De woorden komen dan vanzelf. Dan ben je indrukwekkend door jezelf te zijn. Dan ben je net zo indrukwekkend al Tom! 


Wil jij leren hoe je interactie en verbinding maakt met je publiek? Wil je kernachtig, beeldend en ontspannen presenteren? Laat je inspireren tijdens de Training Presenteren als een BINK  

  Tijdens deze training ga je aan de slag met de BINK-methode voor krachtig presenteren.   BINK staat voor:   -> Beeldend spreken-> Interactief spreken-> Natuurlijk spreken-> Kernachtig spreken   Klik op de link voor info en de eerstvolgende data. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen